Ideea de la care am pornit la drum.


20140421_110232

Totul a pornit de la un gând într-o sâmbătă frumoasă, de primăvară, in 2014, când ne-am hotărât, eu și Simona, să căutăm pe harta google un loc retras, cu rezonanță, frumos, pitoresc precum în vise. Nu știam de ce, dar simțeam parcă o chemare. Așa am ajuns în Țara Lăpușului într-un cătun aproape părăsit, în care mai sunt atâția locuitori cât să-i numeri pe degetele de la o mâna. Ajunși aici la Bârsăuța, căci așa se numește așezarea, am rămas îndragostiți de locurile minunate pe care le-am văzut. Ne-am privit, și fără prea multe cuvinte am decis că aici este locul nostru. Din acea zi am știut ca aparținem acestor meleaguri și tot din acea zi ne-am reîntors mereu aici. Parcă eram amândoi vrajiți și fașcinați de minunăția pământului nelucrat, a pădurilor și pășunilor neexploatate. Liniștea aproape neînchipuită și intreruptă doar de ciripitul păsărilor și foșnetul frunzelor ne-a reamintit că lumea poate fi și altfel. Aici natura a învins omul, aici parcă totul este încă virgin, simți puritatea locului și aerul curat și parcă ți-e teamă să vorbești ca nu cumva să deranjezi vietățile pădurii care sunt pe deplin stăpâne aici. După o perioadă în care am venit aici la fiecare sfârșit de săptămână ne-am decis că trebuie să facem ceva. Am renunțat la carieră, la un job bine plătit, la confort, am renunțat la viața de oraș și ne-am mutat aici, în locul de care ne-am îndragostit la prima vedere.

Am denumit locul Colț de Rai, deci acum este firesc sa-l numim Bârsăuța Colț de Rai. Este raiul nostru, este locul care ne-a ajutat să ne redefinim, să punem viața noastră și sănătatea pe primul loc înaintea slujbei, înaintea confortului, înaintea banilor.

Este locul care ne-a forțat să alegem între sistemul închis și sufocant de la oraș și simplitatea naturii aproape grotească, dar plina de libertate….. și am ales. Am ales să fim liberi, să ne hrănim sănătos, să ne gândim la sănătate, să reîncepem o viața nouă simplă așa cum o faceau străbunii nostri și o făceau așa de bine.

Fii liber…..traiește Dacic !!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s